Over Ons

Friday Night Jazz is in 2011 opgericht met als doel op kleinschalige jazzconcerten te organiseren in Den Haag en Scheveningen. Grote, zwaar gesubsidieerde organisaties redden het niet of grijpen naar andere muziekvormen die de jazz denken te raken maar net niet swingen zoals de echte jazzliefhebbers dat graag willen. Bovendien spelen jazzmuzikanten liever in kleine, intieme locaties waar de toehoorders bij de muziek zijn betrokken. Dan komen ze pas tot hun recht en krijgen we de sfeer waar we van houden.

We zijn begonnen op een huiskamerlocatie aan de Raamweg en noemden de concerten toen “Swingen in de Swiete”. We hebben ook bij strandtent Down Under aan het Zwarte Pad een aantal jazz middagconcerten georganiseerd. Uiteindelijk hebben we met veel succes een aantal jaren in de grote expositiezaal van Muzee Scheveningen gespeeld. Deze zaal beviel erg goed, ook vanwege de bar naast de zaal. Sinds het seizoen 2021 hebben we een doorstart gemaakt in het Marriot Hotel en noemen we onszelf “Friday Night Jazz at the Marriot”.

Op deze site vindt u informatie over de data van de geplande optredens en over de musici die het afgelopen seizoen acte de présence gaven en waar wij nog veel plezier van zullen hebben in de toekomst, uiteraard met beschrijving van hun ervaring/opleiding.

Als u per email op de hoogte gehouden wil worden van onze concerten, meld u dan aan bij jansenannemieke@hotmail.com