Uli Glaßmann – Contrabas

U L R I C H  G L A ß M A N N (Saarlouis, 1972)

uli glaszmann

Uli heeft klassieke contrabas en orkestmuziek gestudeerd aan de ‘Staatliche Hochschule für Musik und Tanz’ in Heidelberg-Mannheim. In 1996 vervolgt hij zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium met Jazz Contrabas. Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij zich in het Nederlandse jazzlandschap geprofileerd als contrabassist in verschillende bands en projecten. Een onvolledige opsomming: Wim Bronnenberg Kwintet (John Ruocco, Hans van Oosterhout, Marcel Serierse, Harmen Fraanje, Tilmar Junius), Trio met John Ruocco en Thorsten Grau, Michi Erian Trio en -Kwartet met Wolfert Brederode en Thorsten Grau, Pieter de Mast Kwartet met Kris Goessens en Joost Kesselaar, Jan Verwey Kwartet, freejazz kwartet Take the Duck, Christian van Hemert Orkest, BoogieHorse/Kombinatie met Stef van Es en ondermeer Philip Harper, Rachel Gould, Steve Altenberg, Sergei Ostroumov, invaller bij Schradinova (Room11).

Tournees, concerten, bands in het buitenland met onder andere: Four (Markus Fleischer, U. Jünemann, Adam Nussbaum), Duitsland, Zwitserland (3 tournees en een cd). BitB (Libor Sima, Sebastian Studnitzki, M.Obi.Jenne, Frank Eberle), Duitsland. Nicole Jo Sax ’n Sounds, Duitsland. Kolja (huisband) Jazz in the Opera in Mannheim met solisten zoals Paul Heller, Janice Dixon, Kenny Wheeler, Duitsland (cd). Ivan Rojas 4tet (Ramon Angel Rey, Enrique Oliveras), Spanje. Jörg Reiter/Ack van Rooijen Kwartet, Duitsland. Carles Denia i la Nova Rimaire Spanje (cd). Klaus Graf Quartet met Olaf Polziehn, M.Obi Jenne (Duitsland: 4 tournees, cd). Kristjana Stefansdottir IJsland (2 tournees, cd). En tussen 2005 en 2008 met allerlei internationale musici toen hij halftijds in Barcelona woonde.