Ferdinand Povel – Altsaxofoon/Tenorsaxofoon

Ferdinand Povel heeft gespeeld met een keur aan beroemde muzikanten. We noemen de Amerikaanse Stan Getz, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan, Art Farmer, Dexter Gordon, George Coleman, Ron Carter en de Nederlandse Soesja Citroen en Greetje Kauffeld, Ack van Rooyen, Piet Noordijk, Frans Elsen, Cees Slinger en vele anderen.

Sinds 2000 speelt hij in de band van trompettist John Marshall en in een groep met Ruud Jacobs, die ook Rita Reys begeleidt. Onderscheidingen zijn er: recent de VPRO Boy Edgar prijs, zoals vermeld, de Meerjazz Prijs van de gemeente Haarlemmermeer, Nordring Radio Solistenprijs van de Europese Radio Unie, de Haagse Jazzprijs.

In de jaren tachtig was hij lid van het beroemde AVRO radio-orkest De Skymasters en vanaf 1978 geeft hij les aan Nederlandse conservatoria.