Menno Daams – Trompet

Menno DaamsMenno Daams is geboren in Amsterdam. Menno speelde gitaar, maar nadat hij zijn rechter arm verloor op twaalf jarige leeftijd stapte hij over op trompet.

Terwijl hij studeerde bij Freddy Grin (de toenmalige solo cornetspeler van het Concertgebouw Orkest), begon hij met vrienden jazz te spelen, waarbij hij zich modelleerde naar Louis Armstrong en de grote trompettisten van het Swing tijdperk.

Enkele van de meest legendarische artiesten waar Menno mee heeft gespeeld zijn Jake Hanna, Scott Hamilton, Warren Vaché, Dan Barrett, Howard Alden, Lew Tabackin, Lee Konitz, Toots Thielemans en Monty Alexander.

Als uitmuntende arrangeur, draagt Menno bij aan de stukken van vele jazz-, pop en fanfarebands, en zelfs af en toe aan die van een orkest. Naast het co-leiderschap van de Unaccounted Four, met houtblazer David Lukacs, is Menno docent bij zowel het Haags als Amsterdams Conservatorium en bij de jaarlijkse Ascona workshop in Zwitserland.

In 2013, na vijf jaar studie met David Blumerg en Ardell Hake, slaagde hij van Lyle Murphy’s System of Horizontal Composition, een 1200-pagina’s tellende techniek.