Rob van Kreeveld – Piano

 

Nadat hij na 25 jaar van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als docent afscheid nam, is Rob van Kreeveld zich nog intensiever gaan bezighouden met optredens met muzikanten, Haagse en anderen, soms al beroemd maar ook en vooral met een reeks jonge jazzpianisten.

Hij speelde o.a. met Stan Getz, met Frits Landesbergen, hij begeleidde Ann Burton en maakte muziek op teksten van Paul van Vliet (Meisjes van dertien, Veilig achter op de fiets, De Zee e.d.) Hij werd na het conservatorium muzikaal leider van het cabaret van Paul van Vliet. Op een dag hoorde hij zijn buurmeisje waar hij later mee zou trouwen,  iets heel moois klassiek spelen op haar piano en dat bracht hem er destijds toe naar het conservatorium te gaan. Op dat oude conservatorium op de Korte Beestenmarkt kon je voor jazz nog niet terecht. Een van zijn eerste leraren was overigens Theo van der Pas, een beroemd solist. Door jazz werd hij gegrepen nadat hij eind jaren vijftig Oscar Peterson had horen spelen: Jazz at the Philharmonic. De jazz opleiding heeft vorm gekregen door Frans van Elsen, die er in Rotterdam mee was begonnen.  Rob kon starten met zijn jazzlessen in Den Haag, zonder programma, zonder methode. De kunst van het improviseren, daar gaat het om voor hem. ‘Daar ga ik nog eens een boek over schrijven,’ aldus Rob van Kreeveld.