Arno Krijger – Hammond orgel

arno-berlijn-nostalgia-

De in Terneuzen geboren en nu in Tilburg woonachtige Arno Krijger, is een in de Nederlandse jazzwereld vermaarde hammondorganist. Na zijn studie aan het Tilburgse conservatorium in de jaren 90 is hij in Tilburg gebleven en woont er met zijn vriendin en hun twee kinderen. Hij begeeft zich vanuit het hart van Noord-Brabant van hot naar her met verschillende jazzbands. Hij begon in de zomer van 2010 met het arrangeren van stukken en welke muzikanten daarbij pasten. Hij heeft een band, La Verne, met de jazzzangeres Stephanie Soffers, drummer Hans van Oosterhout, trombonist Louk Boudesteijn en saxofonist Rolf Delfos. Hij stond in 2010 met La Verne op ScheldeJazz.

Hij is volop bezig in het buitenland. Met de Zwitserse trombonist Nils Wogram is hij een tijdje op tour geweest in Duitsland en Zwitserland. LatinJazz staat ook op zijn programma. In Colombia speelde hij met Nueva Manteca. De LatinJazz van die groep slaat daar enorm goed aan: “Het was niet normaal, ik had dat nog nooit meegemaakt. We speelden muziek van Santana, ‘Black magic woman’ en al die andere hits maar in een Cubaans jasje. We speelden voor een zaal van zes a zevenhonderd man die al enthousiast waren voordat we een noot hadden gespeeld, dat maak je in Nederland niet mee, daar leven de mensen voor de muziek.’ Arno geeft ook keyboard-, orgel- en pianoles op een muziekschool. Arno Krijger is één van de weinige die de hammondtoetsen combineert met pedaalbas. Daarmee onderscheidt hij zich niet alleen in Nederland, maar ook in Europa.

Nostalgia Trio met Arno Krijger

Meer informatie, zie http://arnokrijger.nl/