Michiel Münninghoff – Piano

 

fotomichielMichiel Münninghoff studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn afstuderen trad hij veelvuldig op als pianist in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij werkzaam geweest als muzikaal leider en pianist in meerdere theaterproducties, waaronder de musical ‘Mamma Mia’ (2003), ‘Five guys named Moe’ en ‘Je Anne’. Sinds 2011 werkt hij als muzikaal leider in de jaarlijkse voorstelling Musicals gone Mad in het Oude Luxor Rotterdam.

 

Naast pianist is Michiel ook arrangeur en componist. Zo schreef hij drie musicals voor het Gymnasium Haganum in Den Haag: ‘Wijsbegeerte’ (2007), ‘Odysseus, Odysseus!’ (2010) en ‘The Berlin Connection’ (2012) die in het Lucent Danstheater werden opgevoerd.

 

In opdracht van het EYE filminstituut Amsterdam bewerkte hij orkestwerken van de componist Sjostakovitsj voor een klein ensemble onder de stomme film ‘Staking’ (1925, Eisenstein). Verder schreef hij ook voor EYE muziek bij de films ‘The Quitter’ (VS/1929), ‘Steamboat Bill Jr.’ (met Buster Keaton; VS/1928) en ‘La Sirène des Tropiques’ (met Josephine Baker; Fr/1927).

 

Recent schreef hij de soundtrack voor de speelfilm ‘The Visitor from Planet Omicron’ (VS/2013) die dit jaar uit zal komen.