Danny Nicholas – Gitaar

danny nicholasDan Nicholas groeide op in New York en New Jersey. Hij speelde vanaf jongs af aan gitaar en op zijn achttiende begon hij te sturen met de befaamde jazz pianist en opleider Dr. Barry Harris. Gedurende zijn vormende muzikale jaren deelde hij het podium met een aantal van New York’s bekende artiesten waaronder Jimmy Vass, George Braithe, Jimmy Lovelace and Frank Gant.

Nicholas verhuisde in 2001 naar Nederland en heeft sindsdien opgetreden met een formidabele hoeveelheid Nederlandse en Internationale muzikanten waaronder John Ruocco, Ferdinand Povel, Dave Glasser, Ben Herman, Jimmy Halperin, Joris Roelofs, Marco Kegel, Ben van Gelder, Barry Harris, Dado Moroni, Peter Beets, Frans Elsen, Juraj Stanik, Ack van Rooyen, Phil Harper, John Marshal, Ruud Jacobs, Greg Hutchinsen en Owen Hart Jr.

Dan Nicholas wordt onder meer beïnvloed door Barry Harris, Charlie Parker, Thelonious Monk, Lester Young, John Coltrane, Wes Montgomery, Jim Hall en vele, vele anderen.