Erik van der Luijt – Piano

 

 

 

 

Erik van der Luijt (Den Haag, 22 augustus 1970) is een Nederlandse jazz-pianist, arrangeur, componist, bandleider en producer. Hij begeleidt talloze Nederlandse artiesten en treedt ook met zijn eigen composities veelvuldig op in binnen- en buitenland.

Erik groeide op in Monster en Katwijk aan Zee. Hij begon  op vierjarige leeftijd voor het eerst piano te spelen. Zijn passie voor jazz werd gewekt in de Leidse jazz-scene, waarin café  The Duke een prominente rol speelde. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij onder meer Rob van Kreeveld en Rob van Bavel en nam deel aan workshops met onder meer Michael  Petrucciani en Barry Harris.

Hij trad op in Zweden, Frankrijk, België, Indonesië, Duitsland en Engeland. Hij was één van de finalisten voor de Deloitte Jazz Award 2004 in het Bimhuis in Amsterdam. Eveneens in 2004 produceerde hij in eigen beheer het album Express Yourself, dat volledig uit eigen composities bestond en waarop hij wordt begeleid door bassist Branko Teuwen en drummer Victor de Boo.

In datzelfde jaar leidde hij op uitnodiging van het Rotterdams Conservatorium een aantal pianoworkshops in Indonesië.

In 2005 richtte Erik een nieuwe band op onder de naam VEGAS, die met name zijn eigen composities ten gehore brengt. Het kwartet bestaat uit gitarist Anton Goudsmit, bassist Branko Teuwen, percussionist Victor de Boo en hijzelf op toetsinstrumenten.

In september 2005 verzorgde Erik met zijn trio een jamsessie tijdens het benefietconcert Dutch Jazz for New Orleans in het Concertgebouw in Amsterdam.

Meer over Erik op deze website: https://mubeter.nl/over-erik-van-der-luijt/