11 februari Sjoerd Dijkhuizen

11 FEBRUARI : OPTREDEN KLARINETTIST / SAXOFONIST SJOERD DIJKHUIZEN (foto: Ejam Maail)

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op vrijdag 11 februari (inloop 20:00 start concert 20:30) met klarinettist/saxofonist Sjoerd Dijkhuizen. Hij wordt begeleid door het vaste trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Dit concert vindt plaats in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club. Het kwartet speelt bekende en onbekende standards in het bebop-idioom.

Klarinettist en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen volgde op het Hilversumse Conservatorium lessen van Ferdinand Povel. Hij is beïnvloed door saxofonisten als Sonny Stitt, Hank Mobley en Zoot Sims. Hij begeleidde Rita Reys en Greetje Kauffeld en trad op met The Ramblers, het Metropole Orkest. The Laundry Big Band, New Cool Collective, Cees Slinger, Lex Jasper en Jarmo Hogendijk; hij is lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde met Johnny Griffin, Lee Konitz, Cedar Walton en Joe Henderson. Sjoerd Dijkhuizen wordt vooral geroemd voor zijn lyrische spel.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Onlangs verscheen zijn cd “Time for ballads!”.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest is mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Metropole Orkest. Hij begeleidde onder anderen Toots Thielemans, Joe Lovano, Chick Corea, Joe Henderson, Roy Hagrove, Scott Hamilton, Deborah Brown, Bud Shank en Monty Alexander. Hij maakte cd’s met Jesse van Ruller, Frits Landesbergen/Francesca Tandoï en Piet Noordijk. Hij is verder docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts.

Op 11 maart en 8 april (20.30 – 22.30 uur) vinden de volgende concerten plaats. Het The Hague Marriott is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten 17,50 euro en kunnen digitaal besteld worden via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/. Let op: bij binnenkomst is een corona app of vaccinatieboekje met formulier van de vaccinatie en paspoort/rijbewijs verplicht.

Ook komende zomer zullen jazzconcerten worden georganiseerd, maar dan op de zondagmiddag. Noteer alvast de data: 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022.