17 December Deborah J. Carter en Suzan Veneman Afgelast ivm Corona maatregelen

Helaas komt dit kerstconcert te vervallen. We hopen dat we u als er versoepelingen zijn, weer kunnen verblijden met een nieuw concert!

Dit concert is het derde concert in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz at the Marriott ” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott hotel.

Op vrijdagavond 17 december is het The Hague Marriott Hotel feestelijk gehuld in kerstsferen. Er vindt dan een speciale kerstaflevering van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman, begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Ook dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het Marriott Hotel. Het optreden staat in het teken van de jazzy vertolking van nieuwe en oude kerstnummers. Ter gelegenheid van dit concert is het mogelijk voorafgaand te dineren en/of na afloop te blijven slapen in het hotel. Hiertoe zijn speciale kerstarrangementen ontwikkeld.

Zangeres Deborah J. Carter groeide op in Amerika, Hawaï en Japan. Zij toerde in Europa, Azië en Afrika en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij heeft een vast trio maar trad ook als solist bij andere ensembles op. Zij zong met onder anderen Hermine Deurloo, Efraim Trujillo, Alex Simu en Lex Jasper. Ook geeft zij les aan het Institut für Musik der Hochschule Osnabrück. Haar meer recente cd’s zijn opgedragen aan The Beatles (“Day tripper”), Duke Ellington (“Diggin’ the Duke”) en aan New York (“New York Round Midnight”).

Trompettiste Suzan Veneman maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na haar studie in de Verenigde Staten ontwikkelde zij een eigen, energieke stijl die balanceert tussen jazz, funk, fusion en soul. Zij speelde bij de Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, No Fill35, Alice in Dixieland en het Patrieck Bonnet Quintet. Naast haar optredens componeert en arrangeert zij. In2021 won Veneman als componist de eerste prijs bij het Jazz Comp Graz Composers. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum “”Migration of the Mind”.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.

Arrangementen Friday Night Jazz Christmas:

Speciaal voor Friday Night Jazz Christmas heeft het The Hague Marriott Hotel drie aantrekkelijke arrangementen ontwikkeld:

Platinum: voor twee personen 225 euro. U wordt vanaf 17.30 uur in het hotel verwelkomd met bubbels, waarna een feestelijk driegangenmenu volgt dat is samengesteld door chef Pascal Vos. Uiteraard zal tevoren met u overlegd worden over de samenstelling van het menu. Passende wijnen en koffie en thee behoren bij dit arrangement. Ook ontvangt u twee munten die u kunt besteden aan een drankje tijdens de pauze van het concert. U krijgt gereserveerde plekken vooraan. Het arrangement voorziet voorts in een hotelovernachting in een van de Superior kamers op de 8e verdieping en een uitgebreid ontbijt. Tenslotte ligt uw uitrijkaart de volgende morgen voor u klaar.

Goud: voor twee personen: 145 euro. U wordt vanaf 17.30 uur in het hotel verwelkomd met bubbels, waarna een feestelijk driegangenmenu volgt dat is samengesteld door chef Pascal Vos. Uiteraard zal tevoren met u overlegd worden over de samenstelling van het menu. Passende wijnen en koffie en thee behoren bij dit arrangement. Ook ontvangt u twee munten die u kunt besteden aan een drankje tijdens de pauze van het concert. U krijgt gereserveerde plekken vooraan.

Zilver: per persoon: 20 euro. U krijgt hiervoor een kaartje voor het kerstconcert.

Tickets & Arrangementen bestellen:

Alle arrangementen zijn te boeken via deze link. Uiteraard is het in overleg ook mogelijk de arrangementen aan te passen wanneer er meer of minder personen gebruik willen maken van de faciliteiten van het the Hague Marriott Hotel. Het hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366; raadpleeg ook www.thehaguemarriott.com).

Concertinformatie:

Het concert begint om 20.30 uur; binnenloop is mogelijk vanaf 20.00 uur. U dient uw id en uw QR-code dan wel recente coronatestresultaat bij binnenkomst te laten zien.