Vrijdag 8 oktober 2021 – David LUKÁCS

8 OKTOBER: OPTREDEN KLARINETTIST / SAXOFONIST DAVID LUKÁCS

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op vrijdag 8 oktober (inloop 20:00 start concert 20:30) met klarinettist/saxofonist David Lukács. Hij wordt begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Jos Machtel en drummer Hans Braber.

Het kwartet speelt bekende en onbekende pareltjes uit het jazzrepertoire, gearrangeerd door David Lukacs.

Klarinettist en tenorsaxofonist David Lukács toerde met The Dutch Swing College Band jarenlang over de hele wereld. Ook speelde hij met internationale sterren als Scott Hamilton, Howard Alden, Dan Barrett, Harry Allen en Joe Cohn. Lukacs trad ook veelvuldig als solist op waar hij enkele keren de Kobe Jazz Award mocht ontvangen. Zijn muzikale “roots” liggen in de traditionele jazz, van New Orleans jazz tot de swing van Benny Goodman en tenorsaxofoon legendes als Lester Young en Coleman Hawkins.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarna hij naar Amerika vertrok om ervaring op te doen in New York. Na terugkeer begeleidde hij cabaretier Seth Gaaikema en speelde hij vooral in Duitsland, o.a. met Monty Alexander, Benny Bailey en Lalo Schifrin. Hij is drumleraar en programmeert in Den Haag de succesvolle reeks jazzconcerten in het kader van Friday Night Jazz.

Bassist Jos Machtel koos op het Hilversumse Conservatorium na aanvankelijk trompet definitief voor de contrabas. Sindsdien maakte hij internationaal carrière. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Brussels Jazz Orchestra, het Rembrandt Frerichs trio/kwartet en het Floriaan Wempe Kwartet. Hij begeleidde onder anderen Maria Schneider, Kenny Werner, Toots Thielemans, Philip Catherine, Benjamin Herman, Joe Lovano en Astrid Seriese.