Don Braden – Tenor en Sopraan Saxofoon

 Don Braden is een jazzmuzikant van het hoogste niveau.
Al meer dan 30 jaar toert hij de wereld rond met zijn eigen ensembles op saxofoon en fluit, als speciale gast en als sideman met jazzgrootheden als Betty Carter, Wynton Marsalis, Freddie Hubbard, Tony Williams, Roy Haynes en vele anderen.
Hij componeerde muziek voor ensembles variërend van duo tot volledig symfonisch orkest, in vele stijlen, voor opnames (waaronder 19 cd’s als leider en meer dan 80 als sideman), film en de televisienetwerken Nickelodeon en CBS.
Braden is een toonaangevend arrangeur en heeft een solide verzameling nieuwere Amerikaanse songs in zijn jazzrepertoire ingebouwd. Hij geeft al  meer dan twee decennia lang masterclasses aan talloze scholen en universiteiten en heeft educatieve programma’s uitgevoerd zoals het Litchfield Jazz Camp, NJPAC’s Wells Fargo Jazz For Teens en meest recent de Harvard University Monday Jazzband. Hij is een fantasierijke, technisch uitstekende, soulvolle saxofonist. In zijn improvisaties, composities en arrangementen heeft hij een harmonische en ritmische verfijning. En het belangrijkste van alles: hij heeft een prachtige sound en hij swingt!