Jochem Le Cointre – Piano

Jochem le Cointre (1994), pianist/componist/toneelschrijver, heeft een bijzonder talent voor het bewandelen van verschillende artistieke paden.
Als jong jazz pianist behaalde Jochem prijzen aan de Parnas muziekschool in Leeuwarden en trad hij op door heel Nederland met zijn jazztrio. Met het behalen van de eerste prijs, en laureatenprijs, op het Prinses Christina Concours 2008, begon voor Jochem een muziekcarriere met lessen aan het conservatorium in Groningen met Marc van Roon, Zwolle met Tilmar Junius en Frank van de Laar, concerten in Zwitserland, en summerschools in Rotterdam (2009/2010). Hij stond als gast solist bij HotHouse RedBad op de planken met het Jazz Orchestra of the Concergebouw o.l.v. Henk Meutgeert. In de Summer Jazz Workshop in Italie 2011 werd le Cointre uitgekozen om met een beurs te studeren in New York City aan The New School for Performing Arts.