Bob Wijnen – piano

Bob Wijnen (1971) is zeer actief in de jazz- en popscene. Zowel als pianist als componist. Zijn visuele beperking weerhield hem er niet van om een cd op te nemen in New York, NYC Unforeseen, met Peter Bernstein, Dezron Douglas en Billy Drummond. Het album is een combinatie van zelf gecomponeerde nummers en bestaand werk, onder anderen van Stevie Wonder.NYC Unforeseen is delivered with unforced confidence, reflecting, no doubt, the very nature of its creator. Albums like this are often overlooked, but they shouldn’t be.” schrijft Dan Bilawsky op All about Jazz.

Wijnen is docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, de Hogeschool Leiden en aan het cultuurcentrum van de TU Delft. Hij speelt in diverse formaties, onder andere Equinox featuring Marjorie Barnes, en treedt regelmatig op. Hij is actief in Offbeat Collective, een collectief van jazz- en wereldmuziek. Wijnen: ‘Ik help graag mee aan het meer zichtbaar maken van jazzmuziek.’