John Marshall – trompet

A thoughtful, insightful player, Marshall has impressive technique and also offers sensitivity and feeling. (Laurel Gross, all about jazz)

John Marshall is een van de beste bebop trompet spelers in de wereld op dit moment.  Hij werd in Wantagh, NY geboren in 1952. Van 1971 tot 1991 heeft hij met een lange lijst jazz groten gewerkt en opnames gemaakt in New York. Om een paar te noemen:  Buddy Rich, Mel Lewis, Lionel Hampton, Gerry Mulligan, Ornette Coleman, George Coleman, Buck Clayton, Mario Bauza and Dizzy Gillespie. Om zich te blijven ontwikkelen en zijn spel te perfectioneren studeerde hij in die jaren met de bekende koper docent Carmine Caruso en ook met jazz trompettist Lonnie Hillyer. Van 1987 tot 1991 leidde hij het Jazz quintet “The Bopera House”  en hij was een veel gevraagd studio muzikant.

In 1992 vertrok John naar Keulen om de Jazz trompet solo speler te worden van de WDR Big Band. Ondanks zijn drukke bestaan, gaat hij ongeveer twee keer per jaar naar New York om op te treden en opnames te maken.

Hier kunt u de muziek van “bopera house” beluisteren “easily recommended to straightahead jazz fans”

http://www.allmusic.com/album/bopera-house-mw0000103044