Jasper Soffers – Piano

Jasper Soffers

Foto door Govert Driessen
Foto door Govert Driessen

 

Jasper is een veelzijdig pianist. Als jazzpianist speelde hij met muzikanten als:

Bob Brookmeyer, Kenny Wheeler, Dave Valentine, Jerry and Ack van Rooyen, John Marshall, Bud Shank, Toots Thielemans, Bobby Shew, The New York Voices, John Clayton, David Liebman, Pete Christlieb, Philip Catherine, Hein van de Geyn, Maria Schneider,…

Hij speelde op verschillende jazz festivals zoals in:

Boston, New York (the Village Vanguard), Baltimore, North Sea Jazz Festival, Malta, Moskou, St. Petersburg, Curacao, Frankrijk, Bangkok , Pattaya, Jakarta, Baku (Azerbeidzjan), Ukraine and Mali (west Afrika).

In de stijlen kleinkunst, pop, en overige speelde hij ondermeer met:

De Supremes, Tavares, Freek de Jonge, Gerard Cox, Joke Bruijs, Gerrie van der Klei, Andre van Duin, Xander Buisonjé, Gordon, Oleta Adams, Frank Sanders, Lee Towers, Willem Nijholt, Frans Mulder, Krezip, Hans Vermeulen, Laura Fygi, Willeke Alberti, Hans Vermeulen,…

Jasper was werkzaam als musical director in de theater-productie “There’s no business like showbusiness” en betrokken bij enkele producties voor Walt-Disney Nederland.

Jasper is sinds 2003 pianist van het Metropole Orkest.

(bron website Kon. Conservatorium Den Haag)