Simon Rigter – Saxofoon

Als zoon van saxofonist Bob Rigter groeide Simon Rigter (Nederland, 1973) op in een muzikaal milieu. Op 10-jarige leeftijd kreeg hij klassiek dwarsfluitles en op 12-jarige leeftijd begon hij met de saxofoon.

Van 1989 tot en met 1996 studeerde Simon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij les kreeg van de bekende saxofonist/klarinettist John Ruocco. Daarna studeerde hij aan het Hilversums conservatorium bij Ferdinand Povel. In 1997 studeerde hij daar af.

Simon heeft cd’s opgenomen met Dutch Jazz Orchestra, Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Rotterdam Jazz Orchestra, The Reeds, Curtis Fuller, Slide Hampton, John Marshall, Cees Slinger, Victor Kaihatu, Peter Beets, Ruud Breuls, Erik Doelman, hij trad op met George Coleman, Joe Cohn, Jim Rotondi, Nancy Marano, Alvin Queen, Ferdinand Povel, Ruud Jacobs, Pim Jacobs, Frans Elsen, Rob van Kreeveld, Peter Beets, Marco Kegel en hij toerde door China, Denemarken, Duitsland, Ierland, India, Israël, Jamaica, Japan en Zuid-Amerika.

Simon maakt deel uit van Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Bop2B, Equinox en The Ruud Breuls/Simon Rigter Quintet.