Theo de Jong – basgitaar

Theo de Jong groeide op in Utrecht. Zijn vader en moeder waren eind jaren vijftig een muziekschool aan huis begonnen. Het was de eerste muziekschool voor lichte muziek. Toen Theo 11 jaar was, kwam zijn vader met een basgitaar aan en vanaf die tijd speelt Theo basgitaar. Op zijn 14e ging hij optreden, op zijn 16e deed hij zijn eerste studiowerk. Hij heeft met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange, Karel Boehlee, Toon Roos, Gino Vannelli, Kaz Lux, Maurane, Philip Catherine, Dado Moroni, Dee Dee Bridgewater, Peter Herbolzheimer Big Band, Bobby Malach gewerkt. 

Theo geeft sinds 1985 les op de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en speelt in verschillende bands : 3HandsClapping (met gitarist Peter Tiehuis and percussionist Bart Fermie), Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf TrioKarel Boehlee Trio.

Theo over het spelen van de bas:
“Bassisten zorgen voor de continuïteit in de muziek. Ze vormen een anker waar andere muzikanten zich aan vast kunnen houden. Zo’n steun en toeverlaat wil ik graag zijn.”

interview met Theo de Jong