Lo van Gorp

Lo van Gorp begon in zijn tienerjaren als saxofonist in vele pop- en jazzbands en besloot Lichte Muziek te gaan studeren aan het Hilversums Conservatorium. Gedurende deze opleiding en de jaren ervoor leerde hij een groot aantal musici kennen, waaruit een band ontstond All the King’s Men genaamd. Deze band met eigen hiphop-Jazz repertoire, samengesteld door Reyn Ouwehand, won de eerste editie van de Heineken Crossover Award in 1994.

Na een aantal theatertours met Hans Visser (ex Flairck) kwam Lo in de band van Marco Borsato terecht als achtergrondzanger en na wat onderbrekingen is dat nu nog steeds zo. Daarnaast maakte hij zo’n 10 jaar (als zanger/saxofonist) deel uit van de band van Trijntje Oosterhuis.

Sinds 1997 is hij voornamelijk actief als zanger en behoort hij tot de meestgevraagde sessiemusici van Nederland. Regelmatig trad hij op met Candy Dulfer, Alain Clark, Edwin Evers en Stephan Geusebroek. Ook verzorgt hij vaak de backing vocals bij het Metropole Orkest. Daarnaast werkte hij aan talrijke TV producties mee als: Het Metropole Orkest ontmoet…, Top2000 in concert, Ik hou van Holland en Memories.

Begin 2008 is zijn eerste eigen album samen met Simone Pormes en Karel Boehlee (tezamen The Princess Project) op CD verschenen. Het album heet Storybook en is een hoogwaardig geluidsdocument waarop het creme de la creme van de Nederlandse muziekscene te horen is. Aan het album werkten onder anderen mee: Toots Thielemans, Peter Tiehuis en Hein van de Geyn. In december 2010 verscheen een DVD van The Princess Project.

Eind 2008 kwam de CD Music van Liquid Spirits uit. Lo is één van de vier leadzangers van deze Soulformatie die uitsluitend zelf gecomponeerd repertoire speelt met een vette knipoog naar de jaren 70. Deze band werkte samen met Soul-legende Leon Ware. Op het album staat als vrucht daarvan het stuk Melodies. Momenteel werkt Lo aan een solo album.