Gary Kavanagh

Gary Kavanagh (1964) groeide op in Jersey (Kanaaleilanden) en begon trompet te spelen toen hij zes jaar was. Vanaf zijn vijftiende trad hij professioneel op in de lokale bands van het eiland. Sinds die tijd zijn zijn muzikale passies verbreed en gerijpt en hij heeft zich ontwikkeld tot een trompet solist met een fijne combinatie van vloeibaarheid, emotie en harmonische ideeën.

Zijn belangrijkste invloeden zijn Clifford Brown en Kenny Dorham. Gary studeerde bij Ack van Rooijen, Frans Elsen en John Rocco aan het Nederlandse Koninklijk Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie bij Barry Harris. Hij heeft twaalf jaar in Nederland gewoond en door heel Europa getoerd.

In Groot Brittannië heeft hij gespeeld met Dave Cliff, Spike Wells, Bobby Wellins, Ron Parry, John Burch, Roy Hilton, Allison Neale, John Donaldson, Jez Brown, Dave Chamberlain, Matt Home, Stan Robinson, Dave Whittford om maar een paar te noemen.

Hij schrijft, arrangeert  en speelt  met het  Gary Kavanagh Kwartet en hij is ook te horen met de Blue Concept Quintet met Allison Neale. Gary bracht zijn eerste solo-album in 2003 uit: “Anything but Be Bop”.

Zijn nieuwste band heet Bop2B met Simon Rigter, Vincent Koning en Alex Milo.

“A lucid and crisp player” Steve Voce in the Jazz Journal.