Rolf Marx

Rolf Marx leerde klassiek gitaar spelen toen hij twaalf was.

Na de muziekschool in Dortmund, vervolgde hij zijn studies aan het conservatorium van Keulen, waar hij zowel klassiek gitaar als jazz gitaar studeerde.

Vandaag doet hij tal van projecten waaronder  “Engelbert Wrobel’s Swing Society”, het “Ariane Jacobi Quintet” en de “King of Swing Orchestra”. Hij is ook gitarist bij de Deutsche Oper am Rhein, het WDR Radio Orkest en docent voor concert-  en elektrische gitaar aan de muziekscholen van de steden Leverkusen en Brühl en hij geeft jazz cursussen in Coesfeld, Burghausen en Bielefeld.

Gedurende zijn carrière heeft Rolf Marx met bekende Amerikaanse en Europese musici gespeeld als Caterina Valente, Sherman, Jiggs Whigham, Gene “Mighty Flee” Conners, Bucky Pizzarelli, Peter Erskine, Dan Barrett, Bobby Shew, Bill Ramsey, Gitte Haenning, Peanuts Hucko, Sabine Meyer, Silvia Droste, Heinz Kretzschmar, Claudio Puntin en Norbert Gottschalk en was hij te gast bij de WDR Big Band, samen met de legendarische bassist Ray Brown en zangeres Dee Dee Bridgewater.