Jean Louis van Dam

Jean Louis van Dam komt uit een muzikale familie. Hij leerde accordeon spelen van zijn grootvader, de befaamde accordeonist Coen van Orsouw.

Op 12- jarige leeftijd trad Jean Louis samen met hem op bij het programma “Herkent u deze tijd” met presentator Kick Stockhuyzen.

Zijn eerste compositie werd gespeeld door het orkest “Accordeola” met Jan Gorissen voor de radio.

Op 14- jarige leeftijd speelde Jean Louis in het Jordaan cabaret samen met zijn broer Arthur van Dam. Daar begeleidden zij 10 avonden achter elkaar Johnny Jordaan.

Jean Louis is te zien in de documentaire van Guus van Waveren over de Jordanese accordeonist Johnny Meijer die hij destijds begeleidde.

Jean Louis is een allround pianist, hij speelt in diverse bands en begeleidt een groot aantal bekende artiesten. Hij deed (op inmiddels meer dan 60 cd’s) studiowerk voor diverse artiesten, werkte 12 jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Nederlandse cabaretière Tineke Schouten, toerde met haar langs alle grote schouwburgen en werkte ook mee aan haar cd’s en tv shows. Ook begeleidde hij diverse bekendheden als Georgie Fame, Woody Shaw, Frans Poptie, Rita Reys, Eddy Sanchez, Sanny Day, Johnny Meijer, Eddy Doorenbos, Meta de Vries, Joke Bruijs, Carl Schulze, Tetske van Ossewaarde, Madeline Bell en Edwin Rutten.