Jan Voogd – Contrabas

Jan Voogd maakt al jaren deel uit van de Nederlandse jazzscene en speelde met binnen- en buitenlandse jazzmusici, waaronder Chet Baker, Soesja Citroen, Martin van Duynhoven, Sal Nistico, Clark Terry, Sarah Vaughan en met het Rotterdams Filharmonisch.

Hij maakte vele tournees met verschillende bands in Japan, India en landen in Afrika.

Hij is hoofdvakdocent bas aan het Gronings conservatorium en is een van de leden, naast Jan Menu, baritonsaxofoon en Maarten van der Grinten, gitaar van DIG d’ DIZ. Zij maken eigenzinnige muziek. Datzelfde geldt voor de samenstelling en de musici van DIG d’ DIZ. Bij deze vorm van muziek zijn klankkleur en dynamiek, twee karakteristieken waaraan in jazzmuziek doorgaans pas in tweede instantie aandacht wordt geschonken, bij DIG d’ DIZ een integraal onderdeel van de muziek. In de kleine zaal van het Concertgebouw was het trio ook te horen met het Mondriaan Strijkkwartet, een combinatie die de stijl van DIG d’ DIZ onderstreept: hedendaagse kamermuziek met jazzwortels.