Carlo de Wijs

Carlo de carlo de wijsWijs (Breda 1962) is al jaren één van Europa’s top Hammondorganisten. Spelend met eigen formaties én als solist, gastmuzikant bij Candy Dulfer’s Funky Stuff, Benjamin Herman Quartet, Corrie van Binsbergen, Lucas van Merwijk, het Metropole Orkest. Ook toerde hij internationaal met bekende artiesten als Steve Lukather, Barbara Dennerlein, Gary Brooker, Rhoda Scott. Carlo bracht 5 albums uit en speelde op vele producties.

Het is zijn eigenzinnige sound – soulful kleurend, transparant klinkend, diep analoge Moog bas, funky solerend en improviserend – en zijn handelskenmerk ´bare hands&feet´ dat hij in Nederland en internationaal gevraagd wordt. Carlo put zijn inspiratie uit het werk van collega producers, componisten als (uit de pop) Björk, Muse, Radiohead en als (in jazz en funk) Jimmy Smith tot Joe Zawinul tot Prince. Quincy Jones is zijn grote overall inspirator.

Carlo de Wijs ontwikkelt zich niet alleen als bandleider en componist, maar vooral ook als creative producer. Zijn missie is om hét vintage instrument van de 20eeeuws, de roemruchte Hammond B3, te verbinden met 21e eeuwse muziektechnologieën.

Carlo de Wijs bij Opiumtv

http://www.carlodewijs.com/blog/