Heleen Schuttevaer – Piano/Zang/Jazzhost

Heleen neemt in de Nederlandse jazz een bijzondere plaats in als een van de weinige pianistes die ook zingen. ‘Swinging & Sophisticated brengt zij muziek die bij velen geliefd is: bekende jazzstandards, bossa’s, ballads en jazz blues.

Als kleuter speelde Heleen al na op de piano wat ze op de radio en plaat hoorde. Zij is full time pianiste geworden en bandleider. Na jazzpianolessen van o.a. Michiel Borstlap, Bert van den Brink en Peter Beets kreeg haar natuurlijke swing de technische ondersteuning waar het haar als autodidact aan ontbrak en startte zij een succesvolle carrière in de jazz.

Zij heeft een trio met bassist Bart Tarenskeen en drummer Wim de Vries. Met dit trio treedt zij regelmatig op in New York’s 52nd street. Mede door haar plezierige presentatie en ‘open mind’ voor de verschillende jazzstijlen trekken Heleen’s optredens een groot publiek.

Zij trad al op met Ferdinand Povel, John Engels, Denise Jannah, Saskia Laroo en Carolyn Breuer.