Categoriearchief: Eerdere optredens

Vrijdag 8 oktober 2021 – David LUKÁCS

8 OKTOBER: OPTREDEN KLARINETTIST / SAXOFONIST DAVID LUKÁCS

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op vrijdag 8 oktober (inloop 20:00 start concert 20:30) met klarinettist/saxofonist David Lukács. Hij wordt begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Jos Machtel en drummer Hans Braber.

Het kwartet speelt bekende en onbekende pareltjes uit het jazzrepertoire, gearrangeerd door David Lukacs.

Klarinettist en tenorsaxofonist David Lukács toerde met The Dutch Swing College Band jarenlang over de hele wereld. Ook speelde hij met internationale sterren als Scott Hamilton, Howard Alden, Dan Barrett, Harry Allen en Joe Cohn. Lukacs trad ook veelvuldig als solist op waar hij enkele keren de Kobe Jazz Award mocht ontvangen. Zijn muzikale “roots” liggen in de traditionele jazz, van New Orleans jazz tot de swing van Benny Goodman en tenorsaxofoon legendes als Lester Young en Coleman Hawkins.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarna hij naar Amerika vertrok om ervaring op te doen in New York. Na terugkeer begeleidde hij cabaretier Seth Gaaikema en speelde hij vooral in Duitsland, o.a. met Monty Alexander, Benny Bailey en Lalo Schifrin. Hij is drumleraar en programmeert in Den Haag de succesvolle reeks jazzconcerten in het kader van Friday Night Jazz.

Bassist Jos Machtel koos op het Hilversumse Conservatorium na aanvankelijk trompet definitief voor de contrabas. Sindsdien maakte hij internationaal carrière. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Brussels Jazz Orchestra, het Rembrandt Frerichs trio/kwartet en het Floriaan Wempe Kwartet. Hij begeleidde onder anderen Maria Schneider, Kenny Werner, Toots Thielemans, Philip Catherine, Benjamin Herman, Joe Lovano en Astrid Seriese.

Te verwachten in het nieuwe seizoen! New York, New York, New York

In het nieuwe seizoen 2017/2018 beginnen we met 4 spetterende “New York Stories” concerten.

Donderdag 7 september: Mike LeDonne, hammond orgel funk soul fusion met Mike LeDonne, hammond orgel, Martien Oster, gitaar,; Wim Wöllner , saxofoon en Hans Braber, drums.

Vrijdag 13 oktober: Steve Nelson, vibrafoon; Rob van Bavel, piano; Joris Teepe, contrabas; Hans Braber, drums.

Vrijdag 10 November: Philip Harper, trompet; Timothy Banchet, piano,  Luciano Poli, contrabas; Hans Braber, drums.

Vrijdag 8 December: Deborah Brown, zang, met Lex Jasper, piano; Marius Beets, contrabas, Hans Braber, drums.

 

 

Vrijdag 9 januari 2015

Ons 25ste jubileumconcert wordt iets speciaals

Vanaf 19.30 is er een receptie. Het concert begint om 21.00 uur:

De artiesten voor het concert van vrijdag 9 januari 2015 zijn:

Heleen Schuttevaer - Piano/vocalEllister van der Molen – Trompet
Caspar van Wijk - SaxofoonBart Tarenskeen - Contrabas
Hans Braber – Drumsen een geweldige mystery guest....

Alles uiteraard in de  Scheveningenzaal van Muzee Scheveningen.

Om kaarten te reserveren kunt u per email reserveren: info@fridaynightjazz.net