Categoriearchief: optredens

6 MEI: ZANGERES DEBORAH J. CARTER EN TROMPETTISTE SUZAN VENEMAN.

UITNODIGING FRIDAY NIGHT JAZZ AT THE HAGUE MARRIOTT HOTEL

Op vrijdagavond 6 mei (inloop 20:00 uur) vindt in het The Hague Marriott Hotel de laatste editie van dit seizoen van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman, begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber.

Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen € 24,50 per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici:
Zangeres Deborah J. Carter groeide op in Amerika, Hawaï en Japan. Zij toerde in Europa, Azië en Afrika en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij heeft een vast trio maar trad ook als solist bij andere ensembles op. Zij zong met onder anderen Hermine Deurloo, Efraim Trujillo, Alex Simu en Lex Jasper. Ook geeft zij les aan het Institut für Musik der Hochschule Osnabrück. Haar meer recente cd’s zijn opgedragen aan The Beatles (“Day tripper”), Duke Ellington (“Diggin’ the Duke”) en aan New York (“New York Round Midnight”).

Trompettiste Suzan Veneman maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na haar studie in de Verenigde Staten ontwikkelde zij een eigen, energieke stijl die balanceert tussen jazz, funk, fusion en soul. Zij speelde bij de Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, No Fill35, Alice in Dixieland en het Patrieck Bonnet Quintet. Naast haar optredens componeert en arrangeert zij. In 2021 won Veneman als componist de eerste prijs bij het Jazz Comp Graz Composers. Onlangs verscheen haar debuutalbum “Migrations of the Mind”.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en medeoprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vrijwel alle nederlandse podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.

Concertinformatie:

Tickets kosten € 20,00 en kunnen hier digitaal besteld worden op de site vanPodium de Nieuwe Kamer.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366; raadpleeg ook www.thehaguemarriott.com).
Contactpersoon: Pien Westendarp

Het concert begint om 20.30 uur; binnenloop is mogelijk vanaf 20.00 uur.

Friday Night Jazz at the The Hague Marriott:

Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd.

Onze volgende concerten:

In het zomerseizoen programmeren we onze concerten op de zondagmiddag, “Sunday Afternoon Jazz”. Aankomende concerten zijn: 12 juni: nog niet bekend, 10 juli: het Lex Jasper Trio met Marjorie Barnes en 14 augustus de CD presentatie van de E.G.L.E. band.

Op 9 september 2022 zijn we weer terug met “Friday Night Jazz”.

Tot ziens op 6 mei!

8 april Dena DeRose

UITNODIGING

FRIDAY NIGHT JAZZ AT THE HAGUE MARRIOTT HOTEL: 8 APRIL 2022 20.30 uur

PIANISTE/ZANGERES DENA DEROSE

Op vrijdagvond 8 april (20.30 uur) vindt een jazzconcert plaats met pianiste en zangeres Dena DeRose. Zij wordt begeleid door Vincent Koning op gitaar, Marius Beets, bas en Hans Braber, drums. Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott Hotel. Tickets kosten 20,00 euro en kunnen via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/ besteld worden.

Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen 24,50 euro per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici:

De Amerikaanse maar al geruime tijd in Oostenrijk woonachtige Dena DeRose is jazzzangeres, pianiste en componiste. Zij studeerde klassieke piano en verhuisde op jonge leeftijd naar New York om daar ervaring op te doen in het clubcircuit. Zij is geïnspireerd door Shirley Horn en trad op met Randy Brecker, Benny Golson, John Clayton, Bruce Forman, Ray Brown en Clark Terry. Zij bracht vele cd’s met haar eigen trio (met Martin Wind en Matt Wilson) uit. Haar meest recente opname is de cd “Two for the road” (met o.a. Scott Hamilton). In 2018 toerde zij met de Russische saxofonist Dmitry Baevsky in ons land met o.a. een gedenkwaardig concert in de Haagse Sociëteit De Witte.

De Haagse gitarist Vincent Koning trad o.a. op met Cees Slinger, Joe Cohn, Piet Noordijk, Benny Bailey, Jarmo Hoogendijk, Harry Verbeke, Caroline de Rooy, Scott Hamilton, Deborah Brown, Tom van der Zaal en Rob van Kreeveld. Met The Hague Allstars (met Peter Beets en Simon Rigter) maakte hij furore. Hij is lid van het trio The Ghost the King & I (met Rob van Bavel en Frans van Geest). Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Hilversumse Conservatorium. Hij geeft gitaarlessen aan huis.

Marius Beets startte zijn muzikale loopbaan met zijn broers Peter (piano) en Alexander (tenorsaxofoon) in The Beets Brothers. Daarna speelde hij in vele formaties, zoals The Houdini’s, het Trio Rein de Graaff, Lotz of Music

(met fluitist Mark Alban), Five Up High (met Jasper Blom en Benjamin Herman), Jazzinvaders, JazzXpress (met Eric Ineke), Ben Van Den Dungen Quartet, TAFKAMB (waar hij bandleider van was), Ruud Breuls & Friends en SANNAVAN (met Sanna van Vliet). Hij begeleidde vele grootheden onder wie Johnny Griffin, Rita Reys, Piet Noordijk, Bud Shank, Lee Konitz, Scott Hamilton, Doug Webb, Rob van Bavel, Fay Claassen, Judith Nijland, Tineke Postma, Rick Mol, James Moody en David Liebman. Beets doceert aan het Rotterdams Conservatorium en beheert een eigen jazzlabel: Maxanter Records).

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne, Vincent Herring, Dena DeRose, Rob van Bavel, Martien Oster en Tom van der Zaal. Braber is medeverantwoordelijk voor de artistieke invulling van Jazz at the Marriott.

Sunday Midday Jazz at the The Hague Marriott

Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Voor meer informatie: www.jazzattheclub.nl

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Noteer alvast de volgende data:

· Friday Night Jazz at the Marriott: 6 mei (20.30 uur) met zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman begeleid door pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber

· Jazz at the The Hague Marriott: zondagmiddag 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022 (line up nog niet bekend).

Tot ziens op 8 april vanaf 20.00 uur!

Sunday Afternoon Jazz 13 maart

SUNDAY AFTERNOON JAZZ AT THE HAGUE MARRIOTT HOTEL: ZONDAG 13 MAART

TOPBEZETTING MET JOHN MARSHALL, TIMOTHY BANCHET, FLORIAAN WEMPE, LUCIANO POLI & HANS BRABER

(op de foto trompettist John Marshall)

Op zondagmiddag 13 maart (15.00 uur) vindt een (ingelast) jazzconcert plaats met trompettist John Marshall, pianist Timothy Banchet en saxofonist Floriaan Wempe en hun begeleiders drummer Hans Braber en bassist Luciano Poli. Plaats van handeling is het The Hague Marriott Hotel. Ook dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het Marriott Hotel. Ter gelegenheid van dit concert is het mogelijk voorafgaand te lunchen en/of na afloop te blijven dineren. Daartoe zijn speciale arrangementen ontwikkeld.

Tickets kosten 17,50 euro en kunnen hier digitaal besteld worden.

Speciaal voor jazzgasten heeft het Marriott hotel een overheerlijk tweegangen menu samengesteld. De kosten bedragen 24,50 euro per persoon, exclusief dranken. U kunt reserveren via telefoon 070-3525366 of meetings@thehaguemarriott.com.

Over de musici:

De Amerikaanse trompettist John Marshall werkte samen met vele beroemde jazzmusici, zoals Buddy Rich, Mel Lewis, Lionel Hampton, Gerry Mulligan en Dizzy Gillespie. Maar ook met Nederlandse artiesten, zoals Rob Agerbeek, Rein de Graaff en Ferdinand Povel. Hij maakte onderdeel uit van de formatie The Bopera House, West Deutscher Rundfunk Big Band en het Classic Jazz Trio. Ook speelde hij samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. John Marshall – ook op flügelhorn te beluisteren – heeft verschillende cd-opnamen op zijn naam staan o.a. met het Trio Rob Agerbeek en het John Marshall/Ferdinand Povel Quartet.

Pianist Timothy Banchet staat bekend als een ervaren begeleider in de stijl van Bud Powell. Maar ook als solist weet hij te overtuigen. Hij trad op met Benjamin Herman, Kim Hoorweg, Anton Goudsmit, Stefan Lievestro en Ernst Glerum.

Floriaan Wempe is saxofonist en aan de Jazzschool Den Haag. Hij is zowel begeleider als solist in vele muziekstijlen: van funk tot soul en van jazz tot easy listening. Hij bracht een goed ontvangen cd (“Flo’s flow” uit met Karel Boehlee, Jos

Machtel en Willie Jones III) en ontving op jonge leeftijd prijzen, zoals op het Prinses Christina Jazz Concours (in 2006) en de Dordtse Jazzprijs (2014). Zijn inspiratiebronnen zijn John Coltrane en Charlie Parker. Hij trad op met Tom van der Zaal, Peter Beets, Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

De Italiaanse bassist Luciano Poli is geïnspireerd door zijn collega’s Ron Carter, Ray Brown en Paul Chambers. Ook hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft inmiddels zijn werk- en thuisbasis in ons land gevonden. Hij begeleidde o.a. Miguel Rodriguez, Francesca Tandoi, Floriaan Wempe en Veronique Sodano. Ook maakt hij deel uit van het Trio Jens Larsen.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Sunday Afternoon Jazz at the The Hague Marriott

Jazz at The Marriott wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, The Hague Marriott Hotel en de belangenvereniging voor jazz, wereld- en improvisatiemuziek Den Haag (BID) georganiseerd. Voor meer informatie: www.jazzattheclub.nl

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Tot ziens op 13 maart om 15.00 uur!

11 februari Sjoerd Dijkhuizen

11 FEBRUARI : OPTREDEN KLARINETTIST / SAXOFONIST SJOERD DIJKHUIZEN (foto: Ejam Maail)

Graag nodigen wij u/je uit voor een jazzconcert op vrijdag 11 februari (inloop 20:00 start concert 20:30) met klarinettist/saxofonist Sjoerd Dijkhuizen. Hij wordt begeleid door het vaste trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Dit concert vindt plaats in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club. Het kwartet speelt bekende en onbekende standards in het bebop-idioom.

Klarinettist en tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen volgde op het Hilversumse Conservatorium lessen van Ferdinand Povel. Hij is beïnvloed door saxofonisten als Sonny Stitt, Hank Mobley en Zoot Sims. Hij begeleidde Rita Reys en Greetje Kauffeld en trad op met The Ramblers, het Metropole Orkest. The Laundry Big Band, New Cool Collective, Cees Slinger, Lex Jasper en Jarmo Hogendijk; hij is lid van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en speelde met Johnny Griffin, Lee Konitz, Cedar Walton en Joe Henderson. Sjoerd Dijkhuizen wordt vooral geroemd voor zijn lyrische spel.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Onlangs verscheen zijn cd “Time for ballads!”.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest is mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij speelde en speelt in vele groepen en ensembles, zoals het Metropole Orkest. Hij begeleidde onder anderen Toots Thielemans, Joe Lovano, Chick Corea, Joe Henderson, Roy Hagrove, Scott Hamilton, Deborah Brown, Bud Shank en Monty Alexander. Hij maakte cd’s met Jesse van Ruller, Frits Landesbergen/Francesca Tandoï en Piet Noordijk. Hij is verder docent aan de Rotterdamse Hogeschool voor Kunsten Codarts.

Op 11 maart en 8 april (20.30 – 22.30 uur) vinden de volgende concerten plaats. Het The Hague Marriott is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag. Kaartjes kosten 17,50 euro en kunnen digitaal besteld worden via https://podiumdenieuwekamer.nl/concert-agenda/. Let op: bij binnenkomst is een corona app of vaccinatieboekje met formulier van de vaccinatie en paspoort/rijbewijs verplicht.

Ook komende zomer zullen jazzconcerten worden georganiseerd, maar dan op de zondagmiddag. Noteer alvast de data: 12 juni, 10 juli en 14 augustus 2022.

17 December Deborah J. Carter en Suzan Veneman Afgelast ivm Corona maatregelen

Helaas komt dit kerstconcert te vervallen. We hopen dat we u als er versoepelingen zijn, weer kunnen verblijden met een nieuw concert!

Dit concert is het derde concert in de maandelijkse reeks “Friday Night Jazz at the Marriott ” en wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het The Hague Marriott hotel.

Op vrijdagavond 17 december is het The Hague Marriott Hotel feestelijk gehuld in kerstsferen. Er vindt dan een speciale kerstaflevering van “Friday Night Jazz” plaats met een optreden van zangeres Deborah J. Carter en trompettiste Suzan Veneman, begeleid door een trio bestaande uit pianist Rob van Bavel, bassist Frans van Geest en drummer Hans Braber. Ook dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met Podium De Nieuwe Kamer en het Marriott Hotel. Het optreden staat in het teken van de jazzy vertolking van nieuwe en oude kerstnummers. Ter gelegenheid van dit concert is het mogelijk voorafgaand te dineren en/of na afloop te blijven slapen in het hotel. Hiertoe zijn speciale kerstarrangementen ontwikkeld.

Zangeres Deborah J. Carter groeide op in Amerika, Hawaï en Japan. Zij toerde in Europa, Azië en Afrika en behoort tot de top van de Nederlandse jazzscene. Zij heeft een vast trio maar trad ook als solist bij andere ensembles op. Zij zong met onder anderen Hermine Deurloo, Efraim Trujillo, Alex Simu en Lex Jasper. Ook geeft zij les aan het Institut für Musik der Hochschule Osnabrück. Haar meer recente cd’s zijn opgedragen aan The Beatles (“Day tripper”), Duke Ellington (“Diggin’ the Duke”) en aan New York (“New York Round Midnight”).

Trompettiste Suzan Veneman maakt een stormachtige ontwikkeling door. Na haar studie in de Verenigde Staten ontwikkelde zij een eigen, energieke stijl die balanceert tussen jazz, funk, fusion en soul. Zij speelde bij de Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Millennium Jazz Orchestra, No Fill35, Alice in Dixieland en het Patrieck Bonnet Quintet. Naast haar optredens componeert en arrangeert zij. In2021 won Veneman als componist de eerste prijs bij het Jazz Comp Graz Composers. Binnenkort verschijnt haar debuutalbum “”Migration of the Mind”.

Pianist Rob van Bavel is als pianist geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I.

Hans Braber, drummer, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring.

Bassist Frans van Geest doceert op de Codarts-opleiding in Rotterdam. Hij is lid en mede-oprichter van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en begeleidde in die hoedanigheid vele (inter)nationale sterren, zoals Toots Thielemans, Joe Lovano, Bud Shank, Roy Hargrove, Scott Hamilton, Slide Hampton, Johnny Griffin, Monty Alexander, Curtis Fuller en Deborah Brown. Van Geest is een veel gevraagd begeleider die op vele podia optrad. Hij is te horen op cd’s van Jesse van Ruller, Rob van Bavel, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Martijn van Iterson en het Metropole Orkest.

Arrangementen Friday Night Jazz Christmas:

Speciaal voor Friday Night Jazz Christmas heeft het The Hague Marriott Hotel drie aantrekkelijke arrangementen ontwikkeld:

Platinum: voor twee personen 225 euro. U wordt vanaf 17.30 uur in het hotel verwelkomd met bubbels, waarna een feestelijk driegangenmenu volgt dat is samengesteld door chef Pascal Vos. Uiteraard zal tevoren met u overlegd worden over de samenstelling van het menu. Passende wijnen en koffie en thee behoren bij dit arrangement. Ook ontvangt u twee munten die u kunt besteden aan een drankje tijdens de pauze van het concert. U krijgt gereserveerde plekken vooraan. Het arrangement voorziet voorts in een hotelovernachting in een van de Superior kamers op de 8e verdieping en een uitgebreid ontbijt. Tenslotte ligt uw uitrijkaart de volgende morgen voor u klaar.

Goud: voor twee personen: 145 euro. U wordt vanaf 17.30 uur in het hotel verwelkomd met bubbels, waarna een feestelijk driegangenmenu volgt dat is samengesteld door chef Pascal Vos. Uiteraard zal tevoren met u overlegd worden over de samenstelling van het menu. Passende wijnen en koffie en thee behoren bij dit arrangement. Ook ontvangt u twee munten die u kunt besteden aan een drankje tijdens de pauze van het concert. U krijgt gereserveerde plekken vooraan.

Zilver: per persoon: 20 euro. U krijgt hiervoor een kaartje voor het kerstconcert.

Tickets & Arrangementen bestellen:

Alle arrangementen zijn te boeken via deze link. Uiteraard is het in overleg ook mogelijk de arrangementen aan te passen wanneer er meer of minder personen gebruik willen maken van de faciliteiten van het the Hague Marriott Hotel. Het hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag (telefoon: 070-3525366; raadpleeg ook www.thehaguemarriott.com).

Concertinformatie:

Het concert begint om 20.30 uur; binnenloop is mogelijk vanaf 20.00 uur. U dient uw id en uw QR-code dan wel recente coronatestresultaat bij binnenkomst te laten zien.

12 november jurjen donkers

Dit is het tweede concert van het seizoen 2021 van “Friday Night Jazz at the Marriott ”. 

Zanger Jurjen Donkers is een echte crooner in de stijl van Tony Bennett en werd min of meer ontdekt door zangeres Rita Reys. Zijn inspiratie vindt hij in het Great American Songbook. Hij trad op met Eric Ineke, Ruud Jacobs, Robert Koemans, Cas Jiskoot, Peter Beets, Lex Jasper, Francesca Tandoi, Marius Beets, Marjorie Barnes, de West Coast Big Band en de Harbour Jazzband. Volgend jaar verschijnt zijn cd “Whistling Away the Dark”.   

Gitarist Vincent Koning studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij raakte geïnspireerd door Barney Kessel, Tal Farlow, Kenny Burrell en Wes Montgomery. Hij speelt in the Ghost, the King and I (met Rob van Bavel), het Lex Jasper trio en het Spinoza Orchestra. Hij deelde het podium met grootheden als Teddy Edwards, Vincent Herring, Joe Cohn, David Murray, Cees Slinger, Harry Verbeke en Piet Noordijk.      

Pianist Rob van Bavel is geïnspireerd door de muziek van Oscar Peterson, Bill Evans en Keith Jarrett. Na zijn opleiding aan het Rotterdams Conservatorium ontwikkelde hij zich tot een van de beste jazzpianisten van ons land in het swing- en bopidioom. Hij speelde met Ben van den Dungen, Jarmo Hoogendijk, Piet Noordijk, Eric Ineke, Carolyn Breuer, Rik Mol, Tineke Postma en Ad Colen. Hij speelt vaak met zijn eigen trio The Ghost, the King & I. Rob is de vaste pianist van “Friday Night Jazz at the Marriott”. 

Paul Berner is een internationaal erkende Amerikaanse bassist die bekend staat om zijn subtiele en melodieuze spel. Hij verdiende zijn sporen in New York in de bands van Red Rodney, Lionel Hampton en Monty Alexander. Met de Paul Berner Band speelt hij een fascinerende mix van muziekstijlen: van Americana tot jazz en van country tot folk. Berner’s sound en eigenzinnige stijl maken hem tot een prominente bassist.     

Drummer Hans Braber studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Berklee School of Music in Boston, waarna hij naar New York verhuisde. Hij was daar als drummer actief en nam les bij o.a. Mel Lewis. Van 1985 tot zijn terugkeer naar Den Haag in 1998 woonde en werkte hij in Keulen, als docent verbonden aan de Rheinische Musikschule. Hij speelde o.a. met Monty Alexander, Lalo Schifrin, Benny Bailey, Don Friedman, Larry Coryell, Mike LeDonne en Vincent Herring. Hans is de vaste drummer en programmeur van de “Friday Night Jazz at the Marriott” serie, die een voortzetting is van de reeks Friday Night Jazz concerten in Muzee Scheveningen.

We zijn terug

Na een Corona Pauze en het afscheid van Muzee zijn we weer terug en sterker dan ooit, want ingebed in de nieuwe jazz situatie van Den Haag. Jazz drummer Hans Braber heeft als vanouds de artistieke leiding en blijft de drijvende kracht achter onze maandelijkse concerten. 

“Friday Night Jazz at The Marriott” wordt door de Stichting Jazz at the Club in samenwerking met het Podium De Nieuwe Kamer, het The Hague Marriott Hotel en de Belangenvereniging voor Jazz, Wereld- en Improvisatiemuziek Den Haag (BID), georganiseerd.

Het The Hague Marriott Hotel is gevestigd aan de Johan de Wittlaan 30 in Den Haag.

Kijkt u zelf op de website van “Podium De Nieuwe Kamer” als u kaarten wil bestellen en ook om te zien welke nieuwe Haagse  jazz initiatieven erbij zijn gekomen.