Categoriearchief: Trombone

Bart van Lier – Trombone

Bart van LierBart van Lier is eerste trombonist in het Metropole Orkest. Hij werd geboren in Haarlem (1950). Zijn muzikale loopbaan begon hij op zevenjarige leeftijd met de kornet. Enige jaren later verwisselde hij dit instrument voor de trombone, In 1968 begon Bart met freelance werkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Hij maakte deel uit van diverse orkesten en ensembles, waaronder  het Vara dansorkest van Charlie Nederpelt, het Tony Nolte TV-orkest, de Slide Hampton 4 trombone group en The Ramblers van Theo Uden Marsman.

Sinds 1992 is hij werkzaam bij het Metropole Orkest. Daarnaast maakte hij deel uit van de Peter Herbholzheimers Rhythm en Combination and Brass. Verder treedt hij op met de band van Masha Bijlsma en het quintet van Rik van den Bergh. Van deze laatste groep is zeer kort geleden de cd High Slide Low Blow uitgekomen.

Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is hij al lange tijd docent. Zo gaf hij les in de Hochschule In Essen en de conservatoria van Den Haag en Hilversum.

Tegenwoordig is hij werkzaam als docent aan het Rotterdams Conservatorium Codarts en is hij Herr Professor aan de Musikakademie van Essen.