Categoriearchief: Vibrafoon

Steve Nelson – Vibrafoon

“He soothes the senses and relaxes the soul” 

Steve Nelson (Pittsburgh, Pennsylvania, 1954) woont en werkt momenteel in New York City, treedt regelmatig op met groten als Kenny Barron en  Bobby Watson en heeft ook veel opgetreden met Mulgrew Miller, David “Fathead” Newman, Johnny Griffin, and Jackie McLean.

Hij heeft meer dan 10 jaar deel uitgemaakt van Dave Holland’s quintet en  big band.

Steve Nelson is opgegroeid in Pittsburgh. Hij was een vroegtijdige schoolverlater en begon onder invloed van een vader van een van zijn vriendjes vibrafoon te spelen. Milt Jackson was hun grote voorbeeld en inspirator.  Steve was toen 15. Vanaf die leeftijd was jazz spelen zijn grote passie.  Hij had geen baan maar speelde de hele dag vibrafoon.  Binnen twee jaar begon Steve op te treden en met succes. Hij werd aangenomen  bij Rutgers University en haalde daar zijn bachelors en masters degree. Uiteindelijk ging hij naast zijn optredens ook lesgeven op Princeton.

Steve treedt over de hele wereld op en  heeft opnames gemaakt als leider van zijn eigen band.

Bron: https://www.allaboutjazz.com/steve-nelson-vibing-steve-nelson-by-russ-musto.php

Frits Landesbergen – Vibrafoon/Slagwerk/Arrangeur

Frits Landesbergen studeerde af in 1985, cum laude, aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Behalve met zijn eigen combo, Frits Landesbergen & Friends, heeft hij opgetreden met vele bekende jazzartiesten zoals Madeline Bell, het Rosenberg trio, Georgie Fame, Milt Jackson, Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy DeFranco, Monty Alexander.

Hij was korte tijd slagwerker van de Hoornse bigband, waar zijn vader gitaar speelde. Onder de vele prijzen die hij heeft gewonnen zijn de Wessel Ilckenprijs en de Pall Mall Swing Award.