Categoriearchief: Gitaar

Vincent Koning – Gitaar

vincent koning2Vincent Koning (Den Helder 31 oktober 1971) is een Nederlandse jazzgitarist en docent. Hij studeerde in 1997 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij les had van Peter Nieuwerf en Eef Albers, en een jaar later aan het Hilversums Conservatorium.

Hij heeft met veel grote namen gespeeld zoals Benny Bailey, Teddy Edwards, John Hicks, Tal Farlow, Joe Cohn, Deborah Brown, Scott Hamilton, Vincent Herring, Philip Harper, Piet Noordijk, Harry Verbeke, Cees Slinger, Rob van Kreeveld en Jarmo Hoogendijk.

Het balletje ging echter rollen toen hij in 2002 een cd met the Hague Allstars opnam met o.a. Peter Beets en Simon Rigter. Sindsdien is hij veel op tournee en speelt over de hele wereld o.a. met het trio ‘the Ghost, the King and I’ van pianist Rob van Bavel, waar hij vier albums mee opnam. The Ghost, the King and I: You Dig

Het vijfde album in samenwerking met de strijkers van het Metropole Orkest is in de maak. The Ghost, the King and I met Metropole Strings

Theo de Jong – basgitaar

Theo de Jong groeide op in Utrecht. Zijn vader en moeder waren eind jaren vijftig een muziekschool aan huis begonnen. Het was de eerste muziekschool voor lichte muziek. Toen Theo 11 jaar was, kwam zijn vader met een basgitaar aan en vanaf die tijd speelt Theo basgitaar. Op zijn 14e ging hij optreden, op zijn 16e deed hij zijn eerste studiowerk. Hij heeft met Toots Thielemans, Trijntje Oosterhuis, Batida, Ekseption, Ilse DeLange, Karel Boehlee, Toon Roos, Gino Vannelli, Kaz Lux, Maurane, Philip Catherine, Dado Moroni, Dee Dee Bridgewater, Peter Herbolzheimer Big Band, Bobby Malach gewerkt. 

Theo geeft sinds 1985 les op de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en speelt in verschillende bands : 3HandsClapping (met gitarist Peter Tiehuis and percussionist Bart Fermie), Peter Hertmans Quartet, Anne Wolf TrioKarel Boehlee Trio.

Theo over het spelen van de bas:
“Bassisten zorgen voor de continuïteit in de muziek. Ze vormen een anker waar andere muzikanten zich aan vast kunnen houden. Zo’n steun en toeverlaat wil ik graag zijn.”

interview met Theo de Jong

 

Rolf Marx

Rolf Marx leerde klassiek gitaar spelen toen hij twaalf was.

Na de muziekschool in Dortmund, vervolgde hij zijn studies aan het conservatorium van Keulen, waar hij zowel klassiek gitaar als jazz gitaar studeerde.

Vandaag doet hij tal van projecten waaronder  “Engelbert Wrobel’s Swing Society”, het “Ariane Jacobi Quintet” en de “King of Swing Orchestra”. Hij is ook gitarist bij de Deutsche Oper am Rhein, het WDR Radio Orkest en docent voor concert-  en elektrische gitaar aan de muziekscholen van de steden Leverkusen en Brühl en hij geeft jazz cursussen in Coesfeld, Burghausen en Bielefeld.

Gedurende zijn carrière heeft Rolf Marx met bekende Amerikaanse en Europese musici gespeeld als Caterina Valente, Sherman, Jiggs Whigham, Gene “Mighty Flee” Conners, Bucky Pizzarelli, Peter Erskine, Dan Barrett, Bobby Shew, Bill Ramsey, Gitte Haenning, Peanuts Hucko, Sabine Meyer, Silvia Droste, Heinz Kretzschmar, Claudio Puntin en Norbert Gottschalk en was hij te gast bij de WDR Big Band, samen met de legendarische bassist Ray Brown en zangeres Dee Dee Bridgewater.

Martijn van Iterson – Gitaar

martijn van itersonMartijn van Iterson (Leiden11 juli 1970) is een Nederlands jazzgitarist, componist en docent. Hij studeerde in 1993 cum laude af aan het Hilversums Conservatorium, waar hij onder andere les had van Wim Overgaauw. In 2004 ontving hij op het North Sea Jazz Festival uit handen van Pat Metheny de Bird Award, nu de Paul Acket Award geheten. Van Iterson speelde met vele grote namen uit de jazzwereld waaronder Jim HallLee KonitzToots ThielemansMike SternRandy BreckerPiet NoordijkKurt Rosenwinkel en Rita Reys. Hij was lid van groepen als D-Code, Picks Might Fly en All the King’s Men. Tevens is hij momenteel vaste gitarist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij heeft drie albums onder eigen naam uitgebracht. Tegenwoordig geeft van Iterson les op zowel het Koninklijk Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.

Danny Nicholas – Gitaar

danny nicholasDan Nicholas groeide op in New York en New Jersey. Hij speelde vanaf jongs af aan gitaar en op zijn achttiende begon hij te sturen met de befaamde jazz pianist en opleider Dr. Barry Harris. Gedurende zijn vormende muzikale jaren deelde hij het podium met een aantal van New York’s bekende artiesten waaronder Jimmy Vass, George Braithe, Jimmy Lovelace and Frank Gant.

Nicholas verhuisde in 2001 naar Nederland en heeft sindsdien opgetreden met een formidabele hoeveelheid Nederlandse en Internationale muzikanten waaronder John Ruocco, Ferdinand Povel, Dave Glasser, Ben Herman, Jimmy Halperin, Joris Roelofs, Marco Kegel, Ben van Gelder, Barry Harris, Dado Moroni, Peter Beets, Frans Elsen, Juraj Stanik, Ack van Rooyen, Phil Harper, John Marshal, Ruud Jacobs, Greg Hutchinsen en Owen Hart Jr.

Dan Nicholas wordt onder meer beïnvloed door Barry Harris, Charlie Parker, Thelonious Monk, Lester Young, John Coltrane, Wes Montgomery, Jim Hall en vele, vele anderen.

Martien Oster – Gitaar/Zang/Componist

Martien studeerde aan het Musician Institute in Los Angeles. Hij is o.a. winnaar geweest van het Meervaart Jazz Festival. Daarna, op zijn vierentwintigste, wordt hij docent op het conservatorium van Hilversum. Tegenwoordig geeft hij les op het conservatorium van Amsterdam.

Martien speelde met Chet Baker, Toots Thielemans, Deborah Brown en Monty Alexander.

In 2001 begon zijn samenwerking met de beroemde hammondorganist Dr Lonnie Smith.